Informatie

Informatie 8 uurs


De 8 uurs van De Havengids is een zeilwedstrijd voor de toer (SW) en ORC-klasse. Deze zal gehouden worden op het IJsselmeer, binnen alle sluizen. Het is de bedoeling om in 8 uur zoveel mogelijk mijlen te varen. De start en finish zullen net buiten de compagnieshaven van Enkhuizen zijn.


De start is om 9.00 uur en finish om 17.00 uur. Het gehele evenement zal door een vakkundige wedstrijdcommissie gecoördineerd worden.

De rakkenkaart onderaan deze pagina te vinden (hier kunnen nog kleine wijzigingen in komen voor 13 juni), zodat u deze kunt downloaden.


Om 17.00 uur starten we met een gezellige borrel op het plein voor het havenkantoor van de Compagnies Haven. Aaanlsuitend zullen we de prijsuitreiking houden waarna we lekker gaan eten. Het eten zal verzorgd worden door DinnerEvents en beloofd een waar spektakel te worden met heerlijke gerechten en gezellige muziek. Uiteraard zal een speciaal dessert niet ontbreken!

Einde evenement zal om 24.00 uur zijn.


U kunt zich tot uiterlijk 5 juni 2020 online inschrijven via www.8uurs.nl


Kosten

De kosten voor inschrijving zijn € 47,50 per schip inclusief havengeld voor 13 juni.

Voor elke opvarende rekenen wij daarnaast een bedrag van € 22,50 (dit is inclusief eten en welkomstdrankje). Ook weten wij op deze manier hoeveel bemanningsleden er aan boord zijn.


Via aanmelden kunt u het inschrijfformulier versturen, aan de hand van uw e-mail adres krijgt u van ons de bevestiging toe gemaild. Inschrijving is onherroepelijk na vrijdag 5 juni 2020, restitutie vanwege terugtrekking, uitstel of afstel, of welke andere reden dan ook, is daarna niet mogelijk.


Organisatie

De 8uurs wordt georganiseerd vanuit De Havengids.


Wedstrijdcommissie

Om 8 uur is de briefing voor de schippers en hun bemanningsleden om de laatste details door te spreken onder het genot van een kopje koffie met Enkhuizer koek.


Wedstrijd bepalingen

Op de website zullen de volgende documenten in de komende tijd geplaatst worden:

•Wedstrijd reglement

•Rakkenkaart

•Boeien bestand, die u kunt importeren in de meeste plotters zodat u dit niet handmatig hoeft te doen.


Weer

Bij windkracht 7 of meer zal het evenement worden afgelast.


Eigenrisico

U vaart de wedstrijd geheel op eigen risico. De 8uurs, Sailing4u en De Havengids zijn op geen enkele manier aansprakelijk. Wij verwachten dat iedere schipper de algemene veiligheidsmaatregelen treft voor elk bemanningslid om de 8uurs veilig te kunnen varen.


8 UURS VAN DE HAVENGIDS

De 8 uurs  is een iniatief van  De Havengids. Aan de website kunnen geen rechten worden  ontleend. Wij doen ons uiterste best om de website zo snel mogelijk volledig te krijgen. Voor vragen en/of mededelingen kunt u contact opnemen via onze contactpagina.

WE ARE SOCIAL!